Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اسبق نفت و بازرگانی با انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت روحانی گفت: باید یک هیئتی از سوی قوای سه‌گانه تشکیل شود و شاخص‌های اقتصادی دولت فعلی را بررسی کند تا مشخص شود این دولت چه بلایی سر اقتصاد کشور آورده است. آفتاب‌‌نیوز : سید مسعود میرکاظمی وزیر اسبق نفت و بازرگانی (که در زمان وزارت وی بابک زنجانی توانست به بهانه دور زدن تحریم‌ها، مبالغ کلانی از فروش نفت به جیب بزند) در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به تحریم‌های نفتی، گفت: تحریم‌های نفتی علیه ملت ایران، توطئه جدیدی نیست و ما تجربه لازم و کافی برای خنثی کردن آن را داشته و داریم منتهی باید افرادی که یقین به امکان دور زدن تحریم دارند، وارد عرصه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه، ایران از قدرت لازم برای فروش نفت خود برخوردار است، تصریح کرد: کل فروش نفت ایران، حدود 2 درصد بازار جهانی است و این مقداری نیست که ما نتوانیم بفروشیم اما کسانی که با ناکارآمدی و بی‌تدبیری‌های روشن مدیریتی، وضعیت اقتصاد کشور را نابسامان کرده‌اند باید پاسخ بدهند که برای فروش نفت ایران در شرایط تحریم چه تدابیری داشته‌اند.
میرکاظمی گقت: چهل درصد حمل‌ونقل دریایی نفت در سطح جهان از تنگه هرمز است و امنیت این تنگه در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و طبیعی است که اگر دشمنان ما بخواهند به اقتصاد ایران لطمه بزنند ما برای دفاع از امنیت و اقتصاد خود مجبور به اتخاذ تدابیر لازم نفتی خواهیم بود و این تدابیر ممکن است به اقتصاد جهان لطمه بزند. برخی که شناختی از منطقه ندارد می‌گویند که عربستان سعودی خطوط نفتی برای جایگزینی تنگه هرمز دارد در حالی اصلاً این‌طور نیست؛ آن خطوط نفتی که سعودی‌ها کار گذاشته‌اند برای جابه‌جایی نفت پالایشگاه‌های سعودی است و به هیچ عنوان کارکرد جایگزین شدن برای تنگه هرمز را ندارند و دنیا می‌داند که جز تنگه هرمز راه دیگری برای انتقال چهل درصد نفت دنیا از طریق دریا وجود ندارد؛ البته امیدواریم که کار به آنجا نرسد و ما با تدبیر بتوانیم موانع فروش نفت خود را رفع کنیم.
وزیر اسبق نفت گفت: به‌عنوان فردی که مسئولیت وزارت نفت را به‌عهده داشته‌ام یقین دارم که راهکارهای زیادی برای دور زدن تحریم‌های نفتی وجود دارد و این راهکارها زمانی می‌تواند محقق شود که مسئولین باور و یقین داشته باشند که تحریم‌ها قابل مدیریت و دور زدن است.
وی با بیان اینکه، عملکرد اقتصادی دولت روحانی به‌هیچ‌عنوان با شاخص‌های کشور تناسب ندارد، تصریح کرد: باید یک هیئتی از سوی قوای سه‌گانه تشکیل شود و شاخص‌های اقتصادی دولت فعلی را بررسی کند تا مشخص شود این دولت چه بلایی سر اقتصاد کشور آورده است؛ باید مشخص شود که آقای روحانی، دولت را در سال 92 با چه‌میزان بدهی، تورم، نقدینگی، میزان صادرات، میزان واردات، بدهی‌های بانکی، بدهی به سازمان تأمین اجتماعی، فروش نفت، تولید ناخالص ملی و دیگر شاخص‌های کلان تحویل گرفته و این رقم را امروز به چه‌میزان رسانده است.
میرکاظمی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برخی در فضای مجازی، او را با پرویز کاظمی دیگر وزیر دولت احمدی‌نژاد اشتباه گرفته‌اند، گفت: اولاً، بنده سید مسعود میرکاظمی هستم و ایشان پرویز کاظمی. دوم، بنده علی برکة الله هیچ مسئولیتی در این دولت ناکارآمد و ناتوان از مدیریت کشور نداشته و ندارم و سوم، اتهاماتی که به آقای کاظمی وارد شده برای مسئولیت در دولت آقای روحانی است نه دولت قبل. برنامه نزدیکان آقای رئیس‌جمهور این است که فضا را برای توجیه مفاسد خود طوری ترسیم کنند که گویا، همه مسئولین کشور همانند آنها فاسد هستند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۳۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم

فروش نفت و گاز سختی هایی دارد و تخصص خاصی را درجهت بازاریابی و بازارسازی می طلبد. فروش این منابع در شرایط تحریم از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. زیرا نمی توانیم از مبادی رسمی به فروش آن ها مبادرت کنیم و باید به فکر راهکارهایی برای فروش نفت و گاز با وجود تحریم باشیم.

وزارت نفت در راستای فروش نفت و گاز کشور سیاست هایی به اجرا گذاشت. از جمله این سیاست ها می توان به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا اشاره کرد.

 از شواهد این طور برمی آید که این راهکارها در نهایت نتیجه داد. زیرا توانستیم فروش نفت کشور را به دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم. صادرات گاز نیز بیشتر از دوران غیرتحریم انجام شد.

به زعم بسیاری، فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز ایران محسوب می شود. نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در خصوص مسائلی که در بالا گفته شد، در ادامه می خوانید.

صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود

 نوربخش با اشاره به این افزایش و تقویت فروش نفت و گاز در شرایط تحریم برایمان مزیت محسوب می شود، تصریح کرد: دولت توانسته است به تقویت شبکه فروش نفت کشور بپردازد و این حوزه را نسبت به گذشته گسترش دهد. این رویکرد ما را به صادرات نفت بالای  1.5 میلیون بشکه در روز رساند که با تکیه بر دیپلماسی موفق دولت سیزدهم به این میزان فروش رسیدیم که اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور در سال گذشته نیز داشته است.

وی ادامه داد: لازم است روند فعلی را پیگیری کنیم و همچنان به تلاش خود برای به فروش رساندن نفت و گاز کشور ادامه دهیم. در عین حال، باید تلاش کنیم که کشوری مانند چین بخشی از نفت ما را به صورت رسمی خریداری کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست هایی که طی سال های گذشته به اجرا گذاشته شد، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها بود. از این طریق نیز توانستیم برای کشور درآمدزایی داشته باشیم و به بهبود شرایط کمک کنیم.

نوربخش گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود. حوزه نفت و گاز در کشورهای صادرکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور مثال، وقتی به صدور خدمات فنی و مهندسی به ونزوئلا می پردازیم و صادرات نفت این کشور را بهبود می بخشیم، این امر قطعاً در تحکیم روابط ما با آن ها اثر می گذارد.

 افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز به اجرا گذاشته شد

وی ادامه داد: در شرایط فعلی بازار صادرات خدمات فنی و مهندسی ما بیشتر کشورهای همسایه و یا کشورهایی هستند که به دلیل تحریم ها به فناوری های غربی دسترسی ندارند. اما کشورهای دیگر نیز می توانند بازار هدف ما باشند، زیرا هزینه خدمات فنی و مهندسی ما برای این کشورها بالا نیست.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع توسعه زنجیره ارزش بیشتر در حوزه نفتی مطرح است. در زمینه گاز بهتر است به صادرات خام بپردازیم. در همین ارتباط می توان گفت که به درستی سیاست افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز از طریق خط لوله به اجرا گذاشته شده است.

وی ادامه داد: سیاست های به اجرا گذاشته شده در زمینه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی نیز مثبت ارزیابی می شود. البته باید دقت داشته باشیم که حدود 25 الی 30 درصد از نفت کشور را به دلایل استراتژیک به صورت خام صادر کنیم.

اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی مثبت است اما کافی نیست

نوربخش گفت: صادرات گاز خاصیت تحریم پذیری ندارد. به همین دلیل، اگر بتوانیم راهکاری برای تسویه وجوه مربوط به فروش گاز پیدا کنیم، به نحوی که تحریم ها اثری بر آن نداشته باشد، می توانیم از این پتانسیل نیز بهره ببریم.

وی ادامه داد: در خصوص حفظ عراق به عنوان یک مشتری گازی باید دقت داشته باشیم که این کشور به گاز ایران نیاز دارد و گزینه دیگری هم برای تأمین آن ندارد. اما حتماً پیگیری های ما نیز در این زمینه موثر بوده است. اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی کشور مثبت است. اما نباید به سطوح فعلی روابط اکتفا کنیم.

دیگر خبرها

  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد