Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@15:44:36 GMT

زنگنه: همه حرف‌های احمدی‌نژاد دروغ بود!

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۶۵۰۴

زنگنه: همه حرف‌های احمدی‌نژاد دروغ بود!

وزیر نفت گفت: می‌خواستند بین ما و قرارگاه و بین ما و سپاه فاصله ایجاد کنند که ما نگذاشتیم، بلکه ما و جوانان متخصص قرارگاه و سپاه برای ایران تلاش کردیم.

به گزارش تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت در نشست خبری در محل فاز 13 پارس جنوبی اظهار داشت: عسلویه و پارس جنوبی را پول و دلار نساخته بلکه عشق به ایران اسلامی ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تا سلا 1384 در مجموع 5 فاز پارس جنوبی به مدار بهره‌برداری وارد شده بود که این تعداد تا سال 92 به 10 فاز رسید و اکنون خوشحالیم که 15 فاز پالایشگاهی در مدار بهره‌برداری داریم و 14 فاز جدید از دریا نیز به مدار بهره‌برداری وارد شده به طوری که اکنون 25 فاز پالایشگاهی و 24 فاز معادل دریایی در مدار بهره‌برداری داریم و 2 فاز باقیمانده در پروژه فاز 14 نیز در آینده به بهره‌برداری می‌رسد که البته این 2 فاز در سال 98 تمام نشده و تکمیل آن به سال 99 موکول می‌شود.

وزیر نفت تصریح کرد: با تکمیل 27 فاز معادل دریایی 750 میلیون متر مکعب در روز گاز ترش از مخزن پارس جنوبی برداشت می‌کنیم.

زنگنه با بیان این که آنچه در پارس جنوبی تحقق پیدا کرده از مصادیق مهم اقتصاد مقاومتی است و بخش زیادی در شرایط تحریم اجرایی شده، گفت: امروز 8 ترین واحد شیرین‌سازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی در قالب 2 فاز 13 و 22، 23 و 24 تکمیل شده و به مدار بهره‌برداری رسیده که نتیجه تلاش متخصصان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء است.

این عضو کابینه دولت ادامه داد: همچنین اکنون 2 سکو از مجموع 4 سکوی فاز 13 و 2 سکو از مجموع 4 سکوی فازهای 22، 23 و 24 به مدار بهره‌برداری آمده و در مجموع اکنون دیگر نمی‌شود گفت که با قطر به صورت مساوی از مخزن پارس جنوبی برداشت می‌کنیم، بلکه ما بسیار از رقیب خود فراتر رفته‌ایم.

وی با بیان این که امسال کمتر کسی متوجه چگونگی آمدن و رفتن زمستان از نظر تامین انرژی شد، بیان کرد: در حالی که با افزایش ظرفیت تولید گاز به بهترین وجه انرژی مصرفی زمستان تامین شد، اما ما همچنان با قدرت و بدون توجه به مصرف بهینه و صرفه‌جویی، به مصرف انرژی می‌پردازیم.

وزیر نفت افزود: در واقع مردم ما با تمام قدرت و بدون توجه به درخواست‌های مسئولین در بالاترین مقدار ممکن به مصرف انرژی می‌پردازند و امسال نیز بالاترین مصرف را در بخش گاز در زمستان به ثبت رساندیم اما شاهد بودیم با تامین مطلوب گاز مصرفی هیچ مقدار افت فشار گاز نداشتیم.

زنگنه خاطر نشان کرد: از سال آینده برای اولین بار تراز اتان ما مثبت می‌شود و ظرفیت مناسبی برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی خواهیم داشت و در واقع باید برای این کالای با ارزش فکری کنیم تا به جای مصرف مستقیم آن در شبکه بتوانیم از آن کالای با ارزش افزوده بیشتر تولید کنیم.

این عضو کابینه دولت با تقدیر از عملکرد قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در احداث و تکمیل 6 فاز پارس جنوبی، گفت: قرارگاه توانست 2 فاز را در سال 94 تکمیل کرده و هم اکنون نیز 4 فاز دیگر را به مدار بهره‌برداری برساند که البته کمی از بخش دریایی این 4 فاز 13 و 22، 23 و 24 باقیمانده که این بخش نیز در نیمه نخست سال 98 تکمیل می‌شود.

وی میزان سرمایه‌گذاری در این 4 فاز را 11 میلیارد دلار اعلام کرد و تصریح کرد: من درآمد روزانه این 4 فاز را نمی‌گویم چرا که از همین فردا آقای روحانی می‌گوید این میزان درآمد را به حساب دولت واریز کنید و مردم می‌گویند این میزان درآمد چه شد؟

وزیر نفت افزود: به جزء 140 هزار بشکه تولید روزانه میعانات گازی این پروژه‌ها، تولید سالانه 2 میلیون تن LPG و 2 میلیون تن اتان، روزانه یکصد میلیون مترمکعب گاز طبیعی در این 4 فاز تولید می‌شود که با قیمت حدود 20 سنت در هر مترمکعب در نظر بگیرید که چه میزان درآمدزایی برای کشور به دنبال خواهد داشت.

زنگنه در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت صادرات گاز ایران به عمان، گفت: اکنون وقت آن رسیده که طرف عمانی برای اجرای این پروژه همکاری کند، چرا که اسناد مناقصه برای کار کاملا آماده شده و باید منتظر بمانیم که ادامه این همکاری از سمت عمان چگونه پیگیری می‌شود.

وی با بیان این که فکرهای خوبی برای صادرات LPG تولیدی پارس جنوبی در شرایط تحریم کرده‌ایم، تاکید کرد: با افزایش تولید از پارس جنوبی میزان LPG ما نیز افزایش می‌یابد که یکی از موارد مصرف آن در بخش صادرات است و نگرانی زیادی در این بخش نداریم.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت فاز 11 پارس جنوبی گفت: قرار است یک هیئت چینی برای تعیین تکلیف فاز 11 به ایران بیاید و قول داده‌اند به زودی این سفر انجام خواهد شد.

زنگنه افزود: با سفر این هیئت چینی به ایران سرنوشت فاز 11 پارس جنوبی را مشخص می‌کنیم.

وی در خصوص صادرات ایران به پاکستان گفت: الان از نظر حقوقی ما مدعی هستیم، چرا که ما به تمامی تعهدات خود عمل کرده‌ایم، اما طرف پاکستان هیچ کاری انجام نداده است و اکنون ادعاهای سیاسی دارد، مثلا می‌گوید ما از سوی عربستان و امارات تحت فشار هستیم؛ در مقابل ما از مسیر سیاسی و دیپلماتیک در حال پیگیری امور هستیم.

وزیر نفت با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به عراق خاطر نشان کرد: ما پیشنهاد این را داشته‌ایم که از طریق عراق گاز را به لبنان و سوریه برسانیم، اما من اطلاع ندارم که همکارانم در این سفر چقدر در زمینه این موضوع پیشرفت مذاکره داشته‌اند.

زنگنه در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا برای بهبود قانون مناقصات طرحی را به مجلس ارائه می‌کند یا خیر؟ عنوان کرد: من جرات نمی‌کنم قانون مناقصات را به مجلس ببرم، چرا که در مجلس هرچه برود بدتر می‌شود.

این عضو کابینه دولت افزود: دنبال این هستیم که از منابع داخلی برای توسعه صنعت نفت استفاده کنیم و طرحی را به سران سه قوه داده‌ایم تا بر مبنای آن بخش خصوصی بتواند از منابع بازار سرمایه استفاده کند و بابت اوراقی که منتشر می‌کند و ضمانت‌های آن از سوی دولت کمک گرفته و یاری شود.

وی با بیان این که بهره‌برداری غیراستاندارد در هیچ کجای صنعت نفت نداریم، گفت: این که امروز بدون تکمیل بخش‌های دریایی فاز 13 و فازهای 22، 23 و 24 این پروژه‌ها با حضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود، یک رویکرد مدیریت پروژه است و اینگونه نیست که ما بخواهیم کاری نمایشی انجام دهیم؛ ما احتیاجی به انجام کار نمایشی نداریم، چرا که به صورت روراست و صادقانه میزان پیشرفت پروژه و بخشی که کامل شده را به مردم اعلام می‌کنیم.

وزیر نفت ادامه داد: می‌توان یک پروژه را بخش بخش کرد و هر بخش آن را با حضور یک مقام مسئول به بهره‌برداری رساند، این یک رویکرد مدیریتی است که همه را برای تحقق زمانبندی پروژه تحت فشار قرار می‌دهد تا کار در زمان مناسب انجام شود.

زنگنه با انتقاد به ادامه روند پرمصرفی انرژی در کشور، خاطر نشان کرد: ما تا یکی دو سال دیگر پروژه‌های پارس جنوبی را یک به یک تکمیل کرده و به مدار بهره‌برداری می‌آوریم و اینگونه نیست اگر هر سال با رشد قابل توجه مصرف گاز در کشور مواجه باشیم، بتوانیم پارس جنوبی‌های جدیدی را به بهره‌برداری برسانیم، بلکه یکجا باید این روند مصرف بی‌رویه و رشد مصرف متوقف شود.

وی ادامه داد: متاسفانه مجموع سیاست‌های ما به گونه‌ای است که اصراف را اقتصادی می‌کنیم. زنگنه با بیان این که خبرگزاری‌های غربی و آمریکایی‌ها در خصوص بازار نفت زیاد حرف می‌زنند، گفت: من توصیه می‌کنم که آمریکایی‌ها کمتر حرف بزنند، چرا که بازار را با حرف‌های جدید و بعضا متناقض خود هر روز بر هم می‌زنند و هرچه بیشتر بازار نفت را دستکاری کنند فشارها و تشنج‌های بازار بیشتر می‌شود.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص تمدید یا عدم تمدید معافیت‌های صادرات نفت، بیان کرد: من نمی‌دانم معافیت‌ها تمدید می‌شود یا نه؛ ما در هر شرایطی کار خودمان را انجام می‌دهیم.

زنگنه با بیان این که ما همواره در بخش کارفرمایی با بخش پیمانکاری جدل‌ها و دعواهای طبیعی حین انجام پروژه را داریم، تصریح کرد: من هیچگاه به صورت علنی انتقادی را به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اعلام نکرده‌ام،‌خیلی‌ها می‌خواستند بین ما و قرارگاه خاتم و بین ما و سپاه فاصله بیندازند که ما نگذاشتیم.

این عضو کابینه دولت افزود: دوستان جوان و پرتلاش ما در مجموعه سپاه و قرارگاه از ظرفیت‌های کشور و از رفقای نزدیک ما هستند که پروژه‌های مختلف را برای ایران به سرانجام رسانده‌ایم.

وی در خصوص ادامه عرضه نفت در بورس، گفت: قانون به ما حکم می‌کند که برای سال آینده هر ماه عرضه را انجام دهیم که اگر فروش برود ما خوشحال می‌شویم و اگر فروش نرود وظیفه قانونی خود را انجام داده‌ایم.

وزیر نفت ادامه داد: کارسختی است که بخواهیم از فضای شفاف بورس برای انجام معامله‌ای در جهت دور زدن تحریم‌ها استفاده کنیم.

زنگنه با بیان این که 4 طرح NGL برای توقف سوزاندن گازهای همراه نفت در دست اقدام است تاکید کرد: تلاش می‌کنیم تا پایان دولت بتوانیم سوزاندن گازهای همراه نفت را به صفر برسانیم.

وی با بیان این که درصد فهم ایرانی در ساخت فازهای 13، 22، 23 و 24 که بیش از دو سوم رسید، گفت: از نظر منطق اجرای پروژه‌ها صد در صد ایرانی شده، اما در بخش راه‌اندازی 90 درصد ایرانی و در بخش تجهیزات 60 درصد ایرانی هستند.

وزیر نفت ادامه داد: برای ساخت داخل استمرار تقاضا بسیار مهم است و ما باید پروژه‌های جدید را تعریف کنیم و به کارهای توسعه‌ای در صنعت نفت ادامه دهیم.

زنگنه در خصوص مصوبه افزایش قیمت CNG در سال آینده، افزود: به این مصوبه هیئت دولت نقدی وارد است که اگر بنزین ثابت بماند و قیمت CNG افزایش بیابد جاذبه برای مصرف CNG کاهش می‌یابد.

وی گفت: توجیح این مصوبه برای افزایش قیمت فقط مباحث هوشمندسازی و افزایش ضریب ایمنی بوده است.

وزیر نفت با بیان این که بابک زنجانی فقط پول نفت را نخورد، بلکه 2 میلیارد دلار پول نقد را هم که برای دادن به پیمانکاران گرفته بود، خورد و پس نداد؛ گفت: در آن زمان کارهای عجیب و غریب بسیاری انجام شد و در حالی که زنجانی پول نقد را پس نداده بود باز هم پول‌هایی به وی داده شد که دلیل آن مشخص نیست.

زنگنه افزود: آقای احمدی‌نژاد اخیراً مطالبی گفته‌اند که همگی دروغ بود؛ ایشان گفتند 5 میلیارد دلار نفت فروختیم که پولش بازنگشته که این مطلب کذب است و همچنین ایشان ادعا کردند که می‌توانند نفت را به صد دلار بازگردانند، که من فکر می‌کنم ایشان هولوکاست جدیدی درست می‌کنندو 6 قطعنامه در 24 ساعت علیه ایران صادر می‌شود و صادرات نفت ما به صفر می‌رسد و بدین طریق است که می‌توانند قیمت نفت را به صد دلار برساند که در این صورت هیچ آوردی برای ایران ندارد و اگر راه‌حل دیگری بلد هستند بیان کنند، تا برای کشور از آن استفاده کنیم.

این عضو کابینه دولت در پاسخ به سوالی در خصوص این که آمریکا می‌خواهد صادرات نفت ایران را در ماههای آینده به صفر برساند، تصریح کرد: ما اقدامات خود را برای صادرات نفت ایران انجام می‌دهیم، اما اگر شرایط را برای صادرات نفت ایران دشوارتر کنند، آنگاه شرایط برای جهان دشوارتر خواهد شد و این سختی به تمام دنیا باز می‌گردد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: زنگنه وزارت نفت احمدی نژاد سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه»، مهمترین ماراتن سیاسی سال ۱۴۰۲ بود که در فضایی سرد و بدون شور و هیجان انتخاباتی برگزار شد.

انتخاباتی که از همان آغاز، رد صلاحیت های گسترده از سوی هیأت های اجرایی و نظارت، آن را به سمت و سویی دیگر برد و در نهایت پس از ۳ مرحله بررسی صلاحیت ها، از میان ۲۴۸۲۹ نفر، ۱۵.۲۰۰ نفر توانستند وارد گود رقابت برای تصاحب کرسی های سبز بهارستان شدند.

کهکیلویه و بویراحمد پیشتاز شد/ تهران عقب ماند

انتخابات در ۱۱ اسفندماه برگزار شد و تایید صلاحیت پرشمار چهره های گمنام و ناشناس نتوانست سایه ردصلاحیت های گسترده چهره های شاخص را از این انتخابات دور کند و بنابر گفته احمد وحیدی وزیر کشور میزان مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم، تنها ۴۱ درصد بود و ۲۵ میلیون نفر پای صندوق های رأی حضور یافته بودند؛ حتی کمتر از انتخابات مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸. البته باید خاطرنشان کرد که این میزان مشارکت، کاملا پیش بینی شده بود و دور از انتظار نبود.

طبق گفته کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور، در این انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد با ۶۵.۷۴ درصد رتبه بالاترین مشارکت را از آن خود کرد و استان تهران با ۲۶.۱۷ درصد کمترین میزان مشارکت را داشته است.

۴۵ کرسی مجلس در انتظار دور دوم انتخابات

در مرحله اول انتخابات، تکلیف ۲۴۵ کرسی بهارستان مشخص شد و ۴۵ کرسی دیگر نیز در مرحله دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت ماه اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزارخواهد شد، تعیین تکلیف می شوند.

از میان ۲۴۵ منتخب مجلس آینده، ۱۰۳ نفر؛ یعنی ۴۲ درصد، سابقه نمایندگی در مجلس یازدهم را دارند و ۱۴۲ منتخب جدید؛ یعنی۵۸ درصد، راهی مجلس می‌شوند تا ۴ سال به عنوان موکل حوزه های انتخابیه خود، بر صندلی های ساختمان هرمی شکل پارلمان تکیه زنند.

تهران رکورددار، انتخابات مجلس دوازدهم شد

نکته قابل توجه در این دور از انتخابات لیست های متعدد اصولگرایان بود که یکی بعد از دیگری رونمایی می شد، آنهم در شرایطی که اصلاح طلبان و اعتدالیون و مستقلین بخاطر کم بودن کاندیدا در نهایت یک لیست تحت عنوان «صدای ملت» منتشر کرده بودند و در همه حوزه های انتخابیه نیز کاندیدا نداشتند اما اصولگرایان که دستشان برای معرفی کاندیدا باز بود تا توانستند لیست انتخاباتی روانه میدان انتخابات کردند.

هرچند در این انتخابات شورای ائتلاف انقلاب اسلامی، بار دیگر با سهم دهی به جبهه پایداری توانست لیست مشترک واحدی به سرلیستی محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی را منتشر کند، اما چند پاره شدن اصولگرایان و سونامی لیست‌ دهی در این انتخابات کار را یک سره کرد و به جای یک لیست واحد، ترکیبی از کاندیداها روانه بهارستان شدند.

قالیباف پدیده شد/ رأی نفر اول تهران چند؟

مشارکت حداقلی در انتخابات ۱۱ اسفند با ریزش محسوس آراء کاندیداهایی که در مجلس فعلی نیز حضور دارند همراه بود. بررسی آراء نمایندگان ابقا شده در انتخابات مجلس دوازدهم با آرای کسب شده آنان در انتخابات سال ۹۸، نشان داد که از میان ۱۰۳ نماینده، آراء ۷۳ نماینده فعلی در این دوره انتخابات ریزش قابل توجهی داشته است.

از جمله ۱۶ نماینده به نام های امیرحسین بانکی پور، عباس مقتدایی، محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، محمود نبویان، مالک شریعتی، علی خضریان، علی یزدی خواه، روح الله ایزدخواه، رضا تقی پور، نصرالله پژمانفر، روح الله نجابت، جعفر قادری، فاطمه محمد بیگی، مجتبی ذوالنوری و احمد مرادی که بیشترین ریزش رأی را به خود اختصاص داده اند.

از سوی دیگر، نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم بیشترین ریزش رأی را نسبت به نمایندگان اصلاح طلبی همچون مسعود پزشکیان داشته اند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم و عضو شورای ائتلاف، در انتخابات مجلس یازدهم ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی کسب کرده و به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران وارد بهارستان شده بود، اما در انتخابات اسفندماه سال ۱۴۰۲ با ریزش عجیب رأی تنها توانست ۴۴۷.۹۰۵ رأی اخذ کرده و جایگاه اول را در میان ریزش آراء به خود اختصاص دهد.

همچنین، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان آباد که در انتخابات مجلس یازدهم ۱۷.۱۲۷ رأی کسب کرده بود، در انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، با کسب ۱۷.۰۱۸ رأی، ۱۰۹ رأی کمتر از سال ۹۸ کسب کرده که کمترین میزان ریزش رأی بوده است.

در این میان باید از سیدمحمود نبویان نفر اول تهران در انتخابات نیز نام برد. وی با کسب ۵۹۷.۷۷۰ رأی، بیشترین رأی را در انتخابات ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. ولی مقایسه آراء او با نفر اول تهران در سال ۱۳۹۸؛ یعنی محمدباقر قالیباف که ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی آورده بود، نشان داد که ۶۶۷.۵۱۷ رأی ریزش داشته است.

ریزش رأی نمایندگان ۱۲ استان کشور در انتخابات دوازدهم

ریزش پایگاه رأی نمایندگان فعلی استان های اردبیل، ایلام، البرز، چهارمحال بختیاری،سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مرکزی، همدان و یزد هم از دیگر نکات مهم در انتخابات مرحله اول مجلس دوازدهم بوده است.

این نمایندگان شامل؛ علی نیکزاد و صدیف بدری در اردبیل؛ علی حدادی در ساوجبلاغ البرز؛ سارا فلاحی در ایلام؛ احمد راستینه هفشنجانی در شهرکرد؛ سیدمحمد پاکمهر در بجنورد؛ مصطفی طاهری در زنجان؛ محمد سرگزی، حسینعلی شهریاری و فداحسین مالکی در استان سیستان و بلوچستان؛ روح الله عباس پور و فاطمه محمدبیگی در قزوین؛ مجتبی ذوالنوری در قم؛ موسی غضنفرآبادی و منصور شکراللهی در کرمان؛ عباس گودرزی، فاطمه مقصودی و سیدحمیدرضا کاظمی در لرستان؛ ولی الله بیاتی و محمد سبزی در مرکزی؛ محمدمهدی مفتح، احد آزادی خواه و حمیدرضا جاجی بابایی در همدان و سیدجلیل میرمحمدی ،محمدرضا صباغیان و محمدصالح جوکار در یزد بوده اند.

نماینده ای که رکورددار حضور در بهارستان شد

از سوی دیگر، بررسی نتایج انتخابات ۱۱ اسفند نشان داد، نماینده ای که رکورددار حضور در پارلمان است با ریزش رأی باز هم در پارلمان ماندگار شده است. محمدمهدی مفتح عضو شورای ائتلاف منتخب حوزه انتخابیه تویسرکان در استان همدان که در انتخابات سال ۱۳۹۸، ۱۶.۲۵۸ رأی کسب کرده بود، در دوره دوازدهم ۱۰.۳۹۲ رأی آورد و با وجود ریزش حدود ۶ هزار رأی بار دیگر نماینده مجلس شد.

محمد مهدی مفتح که نماینده فعلی تویسرکان در مجلس است، سابقه حضور در ادوار چهارم، پنجم، هفتم و هشتم، نهم و دهم، یازدهم را نیز در سابقه خود دارد.

مجلس دوازدهم چند فراکسیونی می شود

دعواهای درون گروهی میان اصولگرایان در انتخابات مجلس دوازدهم به اوج خود رسید، خروجی این اختلافات نیز لیست های چندگانه اصولگرایان در انتخابات اسفندماه بود. اختلافاتی که پیش بینی می شود در مجلس دوازدهم با شدت و حدت بیشتری ادامه پیدا کند.

برهمین اساس نیز برخی تحلیلگران پیش بینی می کنند مجلس آینده مجلسی با یک فراکسیون اکثریت نباشد و فراکسیون های اقلیت چندگانه را در این مجلس شاهد باشیم.

قالیباف و یارانش، جبهه پایداری، شورای وحدت با لیدری متکی، امنا و شریان و ...هرکدام داعیه اصولگراتر بودن را دارند و به نظر می رسد در مجلس آینده هرکدام با ساز خود جلو بروند.

مستقلین، اصلاح طلبان و اعتدالیون نیز براساس شواهد موجود فراکسیونی را تشکیل خواهند داد که بنا به روایت نوری قزلجه حداقل ۸۰ عضو دارد و می تواند یک فراکسیون اقلیت با نفوذ و اثرگذار باشد.

۳ نماینده اقلیت ماندگار شد/ یک زن هم نماینده شد

آرا شاوردیان، شارلی انویه تکیه، همایون سامیه‌یح نجف آبادی، از نمایندگان اقلیت‌های مذهبی مجلس یازدهم، توانستند بار دیگر در پارلمان دوازدهم نیز حضور داشته باشد. شارلی انویه تکیه ۲.۲۶۸ رأی به دست آورد در حالیکه در دوره قبل تنها با ۱.۰۷۱ رأی راهی بهارستان شده بود. همایون سامیه‌یح نجف آبادی نیز با ۱.۴۰۶رأی نسبت به سال ۱۳۹۸ که ۱.۲۶۱ رأی کسب کرده بود، افزایش رأی داشته است. آرا شاوردیان سومین نماینده فعلی اقلیت های مذهبی در این دوره ۵.۰۵۸ رأی را از آن خود کرد که نسبت به انتخابات مجلس یازدهم که ۵.۲۷۵ رأی داشته است، آراءش روند کاهشی داشته است.

از سوی دیگر، باید از اولین زن در میان اقلیت‌های مذهبی نام برد که توانست به عنوان منتخب مردم خود قدم در ساختمان بهارستان بگذارد. او بهشید برخوردار نماینده زن زرتشتیان است که با کسب ۱.۰۲۱ رأی توانست کرسی پارلمان را از آن خود کند.

چهره هایی که با مجلس دوازدهم خداحافظی کردند

در انتخابات مجلس دوازدهم برخی از چهره های شاخص مجلس با مُهر قرمز ردصلاحیت بر پرونده هایشان روبرو شدند و از گود رقابت کنار رفتند. ۲۲ نماینده فعلی مجلس از جمله آنها بود که در میانشان منتقدان پروپا قرص دولت رئیسی هم حضور داشتند.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد؛ جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت؛ احمدعلیرضا بیگی نماینده تبریز؛ معین الدین سعیدی نماینده چابهار؛ محمود احمدی بیغش نماینده شازند؛ جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت‌جام؛ شهریار حیدری نماینده قصرشیرین؛ مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب؛ سیدعلی موسوی نماینده ملکان؛ اسماعیل حسین‌زهی نماینده خاش و میرجاوه؛ مجید انصاری نماینده نورآباد ممسنی و رستم؛ رجب رحمانی نماینده تاکستان؛ محمد خدابخشی نماینده الیگودرز؛سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل؛ سیدغنی نظری نماینده خلخال و کوثر؛ احسان ارکانی نماینده نیشابور؛ علی جدی نماینده شیروان؛ مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان؛ لفته احمدنژاد نماینده خرمشهر؛ قاسم ساعدی نماینده دشت‌آزادگان و هویزه و اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتیان نمایندگان ردصلاحیت شده مجلس یازدهم بودند.

علاوه بر این نمایندگان فعلی مجلس که از راهیابی به انتخابات مجلس دوازدهم بازماندند، برخی نمایندگان ادوار و چهره های سیاسی نزدیک به علی لاریجانی و حسن روحانی نیز بوده اند که نام آنها در میان رد صلاحیت شدگان خودنمایی می کرد. منصور حقیقت پور، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، جواد هروی، بهروز نعمتی، علی باقری، جواد کولیوند، عزت الله یوسفیان ملا، نادر قاضی پور، جواد جهانگیرزاده و عبدالرضا عزیزی از جمله آنها بودند.

در میان چهره های شاخصی که نتوانستند در مرحله اول انتخابات آراء لازم را در انتخابات حداقلی بدست آورند می توان به محمدرضا باهنر از حوزه انتخابیه کرمان، علی مطهری از حوزه انتخابیه تهران و محمدباقر نوبخت از حوزه انتخابیه رشت اشاره کرد.

علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار که نامش با سیلی زدن به یک سرباز راهنمایی و رانندگی بر سر زبان‌ها افتاده بود، حسن نوروزی نماینده رباط کریم و از حامیان سرسخت لایحه عفاف و حجاب، حسین جلالی نماینده رفسنجان، فریدون عباسی نماینده کازرون، محمدحسین آصفری نماینده اراک و ولی اسماعیلی نماینده حوزه انتخابیه گرمی نیز از جمله نمایندگانی بودند که نتوانستند باردیگر صندلی های سبز رنگ بهارستان را تصاحب کنند.

۱۰۳ نماینده فعلی ماندگار در مجلس دوازدهم/ قدیمی ها به مجلس بازگشتند

از دیگر نکات قابل توجه در اولین دور از انتخابات مجلس، ابقای تعدادی از نمایندگان فعلی بر کرسی های خود در پارلمان است. ۱۰۳ نماینده فعلی بار دیگر منتخب مردم حوزه های انتخابیه خود شدند. هرچند اصولگرایان همچون دوره یازدهم، جناح غالب در مجلس آینده هستند، اما در میان آنها چهره های اصلاح طلب و میانه رویی مانند مسعود پزشکیان، غلامرضا تاجگردون، نوری قزلجه، سیدفرید موسوی و ...نیز دیده می شوند.

۵ وزیر احمدی نژادی روانه بهارستان شدند

از نکات قابل توجه دیگر انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ این است که در میان راه یافتگان به مجلس دوازدهم، نام ۵ تن از وزرای دولت محمود احمدی نژاد هم به چشم می خورد. علی نیکزاد، رضا تقی پور، شمس الدین حسینی و حمیدرضا حاجی بابایی ۴ وزیری بودند که در مجلس یازدهم نیز حضور داشتند و در این دوره از انتخابات مجلس در جایگاه خود ابقا شدند. منوچهر متکی پنجمین فرد است که سمت وزارت امور خارجه در دولت احمدی نژاد را بر عهده داشت و در انتخابات مجلس دوازدهم توانست منتخب تهران شود.

اما در میان ۲۴۵ راه یافته به مجلس دوازدهم نامی از وزرای دیگر دولت ها دیده نمی شود.

جابجایی آراء منتخبان/ چه کسانی رأی‌شان باطل شد؟

از سوی دیگر، اعتراضات صورت گرفته در برخی از حوزه های انتخابیه، بازشماری آراء را به همراه داشت که باعث ایجاد تغییراتی در نتایج انتخابات شد.

از جمله در حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک که مهدی زمانی افشار به عنوان منتخب آراء کافی را کسب کرده بود، در پی بازشماری صندوق های رأی، صلاحیت وی رد شد و نفرات دوم و سوم به مرحله دوم راه یافتند.

طبق اعلام نتایج اولیه، در حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و لالی، علی عسگر ظاهری با کسب ۲۸.۶۹۸رأی منتخب این حوزه اعلام شده بود، اما در بازشماری کامل تمامی صندوق‌های اخذ رأی، با جابه‌جایی نفر اول و دوم، رضا جباری رأی لازم را کسب کرد.

لنجان در استان اصفهان حوزه انتخابیه دیگری است که در آن حسین رجائی و علی کیایی به مرحله دوم راه یافته بودند، اما بازشماری آراء باعث ابطال رأی علی کیایی شد و حسین رجائی با نفر سوم به مرحله دوم راه یافتند.

اما بازشماری صندوق‌ها در شهرستان همدان، هم جالب توجه بود؛ چراکه باعث افزایش آراء منتخبان شد و در مجموع تعداد پنج رأی به آراء حمیدرضا حاجی‌بابایی، ۵۸ رأی به آراء عباس صوفی و ۱۶ رأی به آراء احمدحسین فلاحی اضافه شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900357

دیگر خبرها

  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • تحسین احمدی‌نژاد از خوانندگی مریم امیرجلالی!
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • ثبت بیشترین بارش باران در ایستگاه در روستای انجیره آبدانان
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد