Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@11:04:29 GMT

زنگنه:نمی‌خواهیم مشی استالینی بر کشورمان حاکم شود

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۹۸۱۶۸

رویداد۲۴-بیژن زنگنه عصر امروز درگردهمایی صنعتگران و مهندسان حامی حسن روحانی که درسالن حجاب برگزارشد،با اشاره به اینکه دولت یازدهم دولت مظلومی بوده و همانند مادر برای ایران دلسوزی کرده است،اظهارداشت:زمانی که این دولت در سال 92 بر سرکار آمد کمتر از نصف همسایه مان قطر از منابع مشترک گازی پارس جنوبی برداشت می کردیم در حالی که سال 84 وقتی دولت را تحویل دادیم،برداشت از این میدان نزدیک به قطر بود اما بعد از 8 سال تولید به 240 میلیون مترمکعب رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود:«تاپایان سال میزان برداشت گاز از این میدان مشترک به 534 میلیون متر مکعب خواهد رسید.»
وزیر نفت با بیان اینکه هنگام روی کار آمدن دولت یازدهم میزان برداشت نفت از میدان مشترک غرب کارون تنها 70 هزار بشکه نفت در روز بود،عنوان کرد:«امسال میزان برداشت از این میدان به بیش از 250 هزاربشکه رسیده که 3.5 برابر سال 92 است.»
اوصادرات نفت و میعانات گازی را در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم 1.2 میلیون بشکه ذکر کرد و عنوان داشت:در 4 ماهه 95 صادرات نفت به 2.8 میلیون بشکه رسید؛ وقتی کار در دولت را شروع کردیم،واردکننده نفتِ گاز بودیم و امروز 16 میلیون بشکه نفت گاز صادر می کنیم.
زنگنه خاطرنشان کرد:هنگام روی کار آمدن دولت یازدهم،میزان صادرات پتروشیمی 41 میلیون تن بود که امروز به بیش از 50 هزار تن رسیده است.
او اضافه کرد:10 هزار روستای دیگر در چهارسال گذشته گازرسانی شده اند و تا پایان امسال 95 درصد از کشور گازرسانی شده اند.
وزیر نفت با اشاره به شاخص های اقتصادی مثل نرخ رشد اقتصادی،قیمت ارز و تورم عنوان کرد:امروز هیچ کدام از منتقدان حرفی از تورم درباره عملکرد این دولت نمی زنند، این درحالی است که در سال 92 رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد و تورم نزدیک به 40 درصد بود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه اینها بخشی از عملکرد دولت است،عنوان کرد:ما به مردم قول دروغ و وعده فوق نجومی نمی دهیم،.وعده های گلدکوئیستی و شرکت های مضاربه ای به مردم نمی دهیم.هرگز نمی گوییم نمی شود،نمی توانیم.همیشه گفته ایم می شود،می توانیم و به خاطر رای به مردم دروغ نمی گوییم.
وی با تاکید بر اینکه ما دروغ را توهین به شعودر مردم می دانیم،متذکر شد: می گویند با یک میلیون تن تولید پتروشیمی 600 هزار شغل ایجاد می شود،وقتی می گوییم با این میزان تنها 20 هزارنفر شغل ایجاد می شود،سکوت می کنند و دلایل خود را از طرح این موضوع نمی گویند.آیا این حرف ها توهین به شعور مردم نیست؟
زنگنه خاطرنشان کرد:در نیمه سال 84 زمانی که دولت آقای خاتمی به پایان رسید،به لحاظ اقتصادی،اجتماعی و مدیریتی بهترین وضعیت را در تاریخ ایران داشتیم،اما بعد از 8 سال که برگشتیم،ویرانه به ما تحویل دادند.
او با بیان اینکه کشور در این 8 سال درآمدهای بالای نفتی داشت،گفت:اما با این درآمدها در این مدت میزان اشتغالزایی 16 هزار نفر در سال بود.
مافیایی که مستقر شد
وزیر نفت با اشاره به اینکه مبارزه با فساد از اهداف اصلی ماست،اظهارداشت:روزی که آقای احمدی نژاد به قدرت رسید،اعلام کرد که در نفت مافیا وجود دارد و می خواهم این مافیا را از بین ببرم،هرچند دله دزی همه جا هست،اما بعد از 8 سال فهمیدیم که مافیا با تمام قدرت مستقر شده است.
او افزود:آیا بابک زنجانی مافیا نبود؟ بابک زنجانی 2.7 میلیارد دلارپول نفت این کشور را به خارج از کشور برد. حدود 13 میلیارد دلار پول مردم را بالا کشید.از زمان هجرت پیامبر اسلام 44 میلیارد ثانیه گذشته،آقای بابک زنجانی هر ثانیه 300 تومان و هر ساعت 108 هزار تومان از زمان هجرت پیامبر پول مردم را بالاکشیده است.
زنگنه گفت:دکل به ارزش 80 میلیون دلار گم شده و قرارداد400 میلیون دلار خرید دکل یک شبه توسط یک نفر به امضا رسیده است.تمام مشکلات اما به دوش دولت مظلوم افتاد.خواهر زن کی،پسر چه کسی و باجناج کی این قراردادها را به امضا رسانده است؟
او اضافه کرد:دولت قبل 25 میلیارد دلار در برداشت از درآمدهای نفتی تخلف کرده و تازه ما امسال مجوز آن را از مجلس گرفتیم.
وزیر نفت با یادآوری اینکه آقای احمدی نژاد در سال 84 فریاد« آی دزد» سر داد،عنوان کرد: مبارزه با فساد باید با اجرای قانون و شفافیت در عمل باشد،به همین دلیل قراردادهای نفتی را شفاف کردیم.
او افزود:اخیرا دوستی ازستاد آقای رییسی گفته وزارت نفت قراردادهای نفتی را 55 بار اصلاح کرده است.
زنگنه ادامه داد:اینکه قراردادی اصلاح شود،فی نفسه بد نیست،نشان می دهد که ما اهل تعامل هستیم، اما این آقا متوجه نشده که وقتی می گوییم لشگر 81 زرهی خوزستان،این فقط یک عدد است و پشت این لشگر 80 لشگر نیست.وقتی می نویسیم اصلاحات شماره 55، این یک عدد است و این شماره گذاری را من انجام داده بودم و به معنی 55 مورد اصلاح نبود.متاسفانه اینها را هم بلد نیستند!
تحریم تاریکی بود
زنگنه با تاکید بر اینکه اگر فساد باشد،شفافیت در عملیات و آگاهی کاهش می یابد،گفت:وقتی در یک شهری چراغ ها خاموش می شود،جرم و جنایت بیشتر می شود.تحریم ها هم تاریکی بود و کسانی در این تاریکی پولهای زیادی خوردند.جنس ها را چند برابر کردند و از مقاصد نامشخص جنس ها را تهیه کردند.
او در ادامه به اظهارات یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در مناظره جمعه گذشته اشاره کرد و گفت:گفتند که افزایش تولید نفت خام فروشی است،آیاتقدیم جایگاه ایران به عربستان و کشورهای منطقه کار درستی است؟ آیا باید قدرت اقتصادی خودرا در تولید نفت از دست بدهیم به این دلیل که خام فروشی نکنیم؟ آیا باید از میادین مشترک برداشت نکنیم که دیگران سهم ما را ببرند؟
وزیر نفت تاکید کرد: قدرت تولید ماست که به ما توانایی مذاکره می دهد و نه فقط شعار و حرف های نامناسب.
توضیحاتی که آقای جلیلی باید به مردم بدهد
او اضافه کرد:آقای دکتر جلیلی اخیرا درباره قرارداد کرسنت صحبتی کرده،ای کاش ایشان درباره جلسه شورای امنیت و سخنانی که در آن جلسه درباره این قرارداد مطرح کرد، هم اشاره می کرد.خوب است ایشان به مردم درباره نامه ای که در88/12/25 به آقای احمدی نژاد نوشت و ایشان با فاصله زمانی جواب نامه را داد،توضیح بدهند.
زنگنه گفت: آقای دکترجلیلی اگر یادت نیست،من می توانم اسناد را به شما بدهم.
وزیر نفت با بیان اینکه گره ای که می توان به آسانی باز کرد را تبدیل به معضل و گرفتاری برای کشور کردند،خاطرنشان کرد:همین آقای زاکانی که هر روز یک عدد برای زیان قرارداد کرسنت مطرح می کرد یا آقای بذرپاش-اخیرا هم آقای زاکانی به یکسال حبس محکوم شده است- هر روز یک رقم اعلام می کردند.نهایتا هم به تفاهم نرسیدند!
با عزت جلوی ترکمنستان ایستادیم
زنگنه درادامه به قطع گاز ترکمنستان در زمستان سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال 78 ترکمنستان گاز ایران را قطع کرد،قیمت گاز را 9 برابر کرد،مسئولان وقت این افزایش را پذیرفتند در حالی که سال گذشته مجددا ترکمنستان این کارار تکرار کرد،اما ما با قدرت جلوی آنها ایستادیم.در نهایت خودشان آمدند و در خواست صادرات به ایران را کردند.ما با عزت و قدرت جلوی ترکمنستان ایستادیم و امروز سربلند هستیم.
وی اضافه کرد: ما حاضر نشدیم اسیر حرف های بی ربط شویم.امروز هم درباره قراردادهای جدید نفتی با همین اقتدار ایستاده ایم.می دانیم که این قراردادها موجی از سرمایه گذاری را برای شرکت های ایرانی ایجاد می کند.
وزیر نفت با خطاب قراردادن مسئولان وزارت نفت در دولت قبل خاطرنشان کرد:شما بودید که دستاوردهای 30 ساله اوپک که سهمیه بندی بود،در سال 90 به باد دادید.شما قبول کردید که نظام سهمیه بندی اوپک که عربستان و همپیمانانش به دنبال این موضوع بودند،لغو شود و دیگران سهمیه ما را بگیرند.الان سکوت کرده اید و جواب نمی دهید که چرا این کار را کردید!
من کرد هستم
او افزود: من به فردی که روز رای اعتماد در مجلس علیه من صحبت کرد، گفتم:عزیزم،با هم مخالف باشیم اما از هم متنفر نباشیم.چرا ما را به خشونت تهدید می کنید؟ما می خواهیم با شما دوست باشیم.ما می خواهیم اسلام رحمانی در کشور حاکم باشد.یخواهیم با دوستی و سازگاری با هم کار کنیم.
زنگنه با بیان اینکه متاسفانه در روزهای انتخابات برخی از اقشار از جمله زنان و اقوام عزیز می شوند و کاندیداها از آنها صحبت می کنند،گفت:درحالی که توجه به حقوق همه مردم کشور از اصول قانون اساسی است.می گویند،زبان کردی را خدا آزاد کرد.من یک کردهستم و به این زبان افتخار می کنم.
او افزود: دولت ما،دولت مظلومی بود و به سان یک مادر برای ایران کار کرد.
وی با بیان اینکه ما رییس جمهوری می خواهیم که کارگرش بتواند بر سراو فریاد بزند و او گوش شنوا باشد،گفت:ما انقلاب کردیم که آزادی داشته باشیم،ما نیاز داریم که حقوق اساسی انسانها رعایت شود.
زنگنه با بیان اینکه گروهی دنبال این هستند که دوران احمدی نژاد دوباره برگردد،گفت: ما می خواهیم رویه های بی انظباطی مالی نباشد،مقتدای ما امیرالمومنین (ع) است.بعد از 40 سال نمی خواهیم مشی استالین بر مردم ما حاکم شود.مشی ما امیرالمومنین (ع) است و نه خشونت پراکنی استالینی.
او گفت: ما نگفتیم دولت ما بی نقص است،اما تلاش می کنیم که در جهت رفع نقص ها گام برداریم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۹۸۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند

بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در ۱۷ سال گذشته ۱۶ سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و همین موضوع حاکی از آن است که ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در طول سال‌های گذشته یکی از محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد بوده است. بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در 17 سال گذشته 16 سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و یک دهه نیز صراحتا به تولید اشاره شده است. همین موضوع نشان می‌دهد ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، دولت‌ها اقدامات را کوتاه‌مدت می‌بینند و اسناد بالادستی را خیلی در انجام امور به کار نمی‌گیرند. یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در راستای آن تلاش کنند، توانمندسازی بخش خصوصی است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته نام اقتصادی با محوریت تولید نام‌گذاری شده که ملزومات رسیدگی به آن را بررسی کرده‌ایم. 

1403 سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفت تا نقشه‌راهی باشد برای قوای سه‌گانه، بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی و تجار. از ابلاغ اصل 44قانون اساسی تاکنون نزدیک به دو دهه می‌گذرداماهنوزاین موضوع به‌صورت کامل اجرا نشده و برخی شرکت‌ها واگذار شده‌اند اما مدیریت آنها در اختیار دولت است. در مردمی‌سازی اقتصاد،هدف ایجاد یک بسیج عمومی به‌منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک برنامه‌ کلان و نقشه‌ جامع داشته باشد. این برنامه‌ کلان ضمن روشن‌کردن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولا نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیا همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفا به پراکنده‌کاری کورکورانه منجر خواهد شد.
     
اقتصاد دولتی و اقتصاد بازاری!
مسأله‌ مشارکت مردم در اقتصاد اساسا متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیرا در 15 فروردین امسال در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند: «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند، هدایت کند، در مسأله آمایش سرزمینی، مسأله‌ نوع فعالیت اقتصادی که باید هرجا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.»
     
مردمی‌سازی اقتصاد
میلاد بیگی، کارشناس اقتصادی درباره مردمی‌سازی اقتصاد می‌گوید در خصوصی سازی  دولت ابتدا باید به بخش ذاتی خود که نظارت و تنظیم گری است بپردازد و بعد سراغ خصوصی سازی برود. همچنین قوای دیگر نیز باید دراین مسیر همراه بخش اجرایی باشند.بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی کرده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف کند. حتی انجام وظایفی همچون«نظارت» و«تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند.همچنین ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی رافراهم کرده باشد.سوم این‌که امکان نظارت بر این فرآیندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه ‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقا به معنای «احیای دولت قوی» است.
     
توانمندسازی عمومی 
به‌منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصادملی لازم است مردم یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر دراقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند، اندک است.
     
اجتناب از برداشت‌های اشتباه 
دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چراکه آزموده را آزمودن خطاست.  برخی دولت‌ها اشتباهات زیادی در بخش اجرا از رهنمودهای رهبری داشتند. به‌عنوان نمونه می‌توان به تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی اشاره کرد. یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستورکار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم؛ واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستندوبه‌دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است. این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چراکه عموما به‌دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهم‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ این بنگاه‌ها باشیم.

ممنوعیت خصوصی‌سازی کورکورانه
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ گذشته به‌کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ خصوصی‌سازی از یک سو خلع‌ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ بنگاه‌ها بوده است. همان‌طور که پیشتر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی‌کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده‌انگارانه است که صرفا با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آن‌که دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی بسامان خواهد شد.آن‌طور که فعالان بخش خصوصی می‌گویند، تجار قابل تحریم نیستند و اگر جنسی را بفروشند، پول آن را می‌آوردند اما در مراودات دولت‌ها این‌گونه نیست و تحریم‌های بانکی و تجاری می‌تواند تاثیر داشته باشد.

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • فداکاری معلمان فلسطینی در شرایط جنگی حاکم بر نوار غزه/عکس
  • فداکاری معلمان فلسطینی در شرایط جنگی حاکم بر نوار غزه+ تصاویر
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفایش چه گفت؟
  • از «نیکا» تا «یسنا»
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد